Späť na: Potreby pre kŕmenie

Invertofix 105 g (250 ml roztok)

15,24 €
bez DPH: 12,70 €

Dostupnost: skladem
Kód tovaru: 3503
Invertofix slúži na premenu stolného cukru na invertný sirup. Vďaka ekonomickému a jednoduchému použitiu riešenia Invertofix sme schopní zaistiť včelej rodine čerstvé krmivo obsahujúce všetky potrebné ingrediencie.

Invertofix 105 g

Invertofix slúži na premenu stolného cukru na invertný sirup. Vďaka ekonomickému a jednoduchému použitiu riešenia Invertofix sme schopní zaistiť včelej rodine čerstvé krmivo obsahujúce všetky potrebné ingrediencie. Okrem toho reguluje kyslosť hotového invertného sirupu, takže je ideálny na zimné kŕmenie včiel a na jar pre stimuláciu roja. Invertofix je produkt, vďaka ktorému je kŕmenie invertným cukrom až o 30% lacnejšie ako nákup invertného sirupu. Samotný stolný cukor veľmi rýchlo kryštalizuje, najmä pri nízkych jesenných a zimných teplotách. To vytvára značné riziko straty včelstiev, pretože vykryštalizovaná potrava pre nich už nie je užitočná. Potreba potravy včiel sa líši v závislosti od ročného obdobia. Hotový produkt Invertofix je univerzálne riešenie nezávislé od ročného obdobia. V zime si ho môže včelstvo uložiť do buniek, pretože svojou konzistenciou pripomína med, podporuje dobré trávenie a vplyvom nízkej teploty nekryštalizuje. Na jar ale skvele stimuluje včelstvo podporuje jarný rozvoj. Obsahom fruktózy a glukózy napodobňuje prítomnosť nektáru. Na základe tohto typu stravy prikrmované včelstvá nielen dokonale prezimujú, ale aj na jar sú v plnej sile na začatie ďalšej sezóny.

105 g, čo zodpovedá 250 ml roztoku Invertofix

VÝHODY APLIKÁCIE
• sirup počas zimovania v úľoch nekryštalizuje,
• žiadny škodlivý HMF v pripravenom sirupe,
• nezaťažuje tráviaci systém včiel, pH je podobné ako pri mede,
• znižuje mieru „únavy“ včiel pri spracovaní sirupu,
• zdravšie a dlhšie žijúce včely,
• zníženie nákladov na kŕmenie včiel v priemere o 30 %.

ZLOŽENIE
Cukor, prírodný enzým získaný zo Saccharomyces cerevisiae, prísady a pomocné látky

POKYNY NA APLIKÁCIU

Pri príprave cukrového sirupu je veľmi dôležité voliť čo najkvalitnejší cukor (rafinovaný cukor, kryštálový cukor, nespracovaný cukor, najlepšie farmaceutický cukor).

Naplňte fľaštičku po vyznačenú rysku (biela bodka na hrdle liekovky) vodou. Dobre pretrepávajte po dobu 30 sekúnd. Odstavte na 10 minút. Znovu pretrepte min. 30 sekúnd, kým sa produkt úplne nerozpustí. Získaný roztok uchovávajte na chladnom mieste, napr. v chladničke (nezmrazujte) a spotrebujte do 60 dní.
Výsledný roztok INVERTOFIXu použite na prípravu sirupu z invertného cukru. Bez ohľadu na to, či pripravujete sirup 1:1 alebo 3:2, pridajte do sirupu 5 ml roztoku INVERTOFIX na každý kilogram cukru. Teplota sirupu nesmie prekročiť 45 °C. Dobre premiešajte a sirup odstavte 16 až 24 hodín pri teplote +20 - + 40 °C. Po uplynutí tejto doby môžete včely nakŕmiť.

Naposledy navštívené

Invertofix 105 g (250 ml roztok)Invertofix 105 g (250 ml roztok)
15,24 €

Dostupnost: skladem