Ztekucování medu
Krystalizácia medu je prirodzený jav, ku ktorému dochádza u všetkých prírodných medov. Napriek tomu, že nemá vplyv na výživové vlastnosti medu, zákazníci často preferujú tekutú formu pred kryštalizovaným "krupicovým" medom. Pre ztekutenie medu je kľúčové dodržiavanie teploty, aby sa zachovali všetky hodnotné a zdravie prospešné látky. Ak teplota počas rozohrievania presiahne 50°C, dochádza k ich znehodnoteniu. Ponúkame široký sortiment pre profesionálnu a bezpečnú dekrystalizáciu medu. Dekrystalizačné komory: Ideálne pre nádoby aj sudy s medom. Dekrystalizačné špirály a pásy: Vhodné pre ztekutenie medu v nádobách, pohároch a potravinárskych konvách. Nerezové dekrystalizačne nádoby rôznych výkonov pre profesionálne využitie vo včelárstve. Odporúčame ohrev medu na teplotu približne 50°C po dobu maximálne dvoch dní, čo umožní jeho návrat do tekutej podoby. Profesionálne zariadenia disponujú aj funkciami, ako je plynulá regulácia teploty a ochrana proti prehriatiu medu.