Späť na: Včelárske potreby

Kvasinky na výrobu medoviny 50 l - hlboko - VÚ Dol.

3,62 €
bez DPH: 3,02 €

Dostupnost: skladem
Kód tovaru: 2399
Kvalitné dolské hlbokoprekvášajúce kvasinky a živná soľ na výrobu 50 litrov medoviny.

Dolské hlbokoprekvášajúce kvasinky a živná soľ na výrobu 50 litrov medoviny


Dolské hlbokoprekvášajúce kvasinky a živná soľ na výrobu 50 litrov medoviny. Dolské hlbokoprekvášajúce kvasinky boli vyšľachtené vo Výskumnom ústave včelárskom sro v Dole a majú vhodné vlastnosti na domácu samovýrobu medoviny s vyšším obsahom alkoholu. Kvasinky možno s úspechom použiť aj na výrobu ovocného vína a na nápravu nedokvasenej medoviny. Konzerva kvasiniek má dlhú životnosť. Dolské kvasinky sa najlepšie skladujú pri nižšej teplote (10 – 20 °C). Po otvorení tuby je nutné obsah ihneď použiť na zákvas podľa návodu.

Ako pripravíte dobrú medovinu? - návod

- nedostatočne rozkvasený zákvas – zákvas bol ponechaný pri nízkej teplote alebo po krátku dobu a preto neobsahuje dostatok kvasiniek
- pridanie celej dávky živnej soli do zákvasu namiesto do medového roztoku
- nedostatočná teplota pri 1. kvasení alebo kolísavá teplota (napr. umiestnenie pri kúrení)
- nedostatočné varenie medového roztoku s odstraňovaním peny

Pokiaľ medovina prestala kvasiť a je sladká (v prípade, keď pri varení nebola hustota prekročená nad 26 - 30 sacharometrických stupňov), odporúčame medovinu pretočiť s prevzdušnením (rovnako ako pri 1. stáčaní) alebo prebublať vzduchom a nechať pri teplote 22 - 26 °C . Ak je nízka koncentrácia alkoholu (do 11 %), medovina sa rozkvasí. Po ukončení kvasenia prikročíme k 1. stáčaniu podľa návodu. Pri varení menšieho množstva ako 50 litrov spotrebujte všetky kvasinky, ale iba časť živnej soli (0,3 g na 1 liter).

Doprajte si kvalitnú českú domácu medovinu vďaka Dolským hlboko prekvášajúcim kvasinkám a živnej soli na výrobu 50 litrov medoviny.

Naposledy navštívené

Kvasinky na výrobu medoviny 50 l - hlboko - VÚ Dol.Kvasinky na výrobu medoviny 50 l - hlboko - VÚ Dol.
3,62 €

Dostupnost: skladem