Kvasinky na výrobu medoviny 50 l - VÚ Dol.
Dolské kvasinky a živná soľ na výrobu 50 litrov medoviny
Kvalitné Dolské kvasinky a živná soľ na 50 l medoviny. Dolské kvasinky boli vyšľachtené vo Výskumnom ústave včelárskom sro v Dole a majú ideálne vlastnosti na výrobu výbornej českej medoviny. Kvasinky je možné použiť aj na výrobu ovocných vín. Konzerva kvasiniek má dlhú životnosť. Dolské kvasinky sa najlepšie skladujú pri nižšej teplote (10-20 °C). Po otvorení tuby je nutné obsah ihneď použiť na zákvas podľa priloženého návodu.Ako pripravíte dobrú medovinu? - návod
Najčastejšie chyby, ktoré sú príčinou neúspešnej výroby medoviny:- nedostatočne rozkvasený zákvas – zákvas bol ponechaný pri nízkej teplote alebo po krátku dobu a preto neobsahuje dostatok kvasiniek
- pridanie celej dávky živnej soli do zákvasu namiesto do medového roztoku
- nedostatočná teplota pri 1. kvasení alebo kolísavá teplota (napr. umiestnenie pri kúrení)
- nedostatočné varenie medového roztoku s odstraňovaním peny Pokiaľ medovina prestala kvasiť a je sladká (v prípade, keď pri varení nebola hustota prekročená nad 26 - 30 sacharometrických stupňov), odporúčame medovinu pretočiť s prevzdušnením (rovnako ako pri 1. stáčaní) alebo prebublať vzduchom a nechať pri teplote 22 - 26 °C . Ak je nízka koncentrácia alkoholu (do 11 %), medovina sa rozkvasí. Po ukončení kvasenia prikročíme k 1. stáčaniu podľa návodu. Pri varení menšieho množstva medoviny ako je 50 litrov spotrebujte všetky kvasinky, ale iba časť živnej soli (0,3 g na 1 liter). Doprajte si kvalitnú českú medovinu vďaka Dolským kvasinkám a živnej soli na výrobu 50 litrov medoviny.